• Hyppää ensisijaiseen valikkoon
  • Hyppää pääsisältöön
Ruokaa puolessa tunnissa
  • Helppoja arkireseptejä
  • Blogi
  • Yritys
  • Ota yhteyttä
menu icon
go to homepage
  • Helppoja arkireseptejä
  • Blogi
  • Yritys
  • Ota yhteyttä
search icon
Homepage link
  • Helppoja arkireseptejä
  • Blogi
  • Yritys
  • Ota yhteyttä
×

Tacot kanatäytteellä ja kasvistäytteellä

22.07.2024 by admin

Tacot kanatäytteellä tai kasvistäytteellä on täydellinen yhteinen päivällinen perheen tai ystävien kesken! Halutessaan tacoille voi tehdä vaikka useamman eri täytteen, joita voidaan maistella tacoon kääräistynä herkullisen salsakastikkeen, vihannesten guacamolen ja ranskankerman kanssa. Tacoihin voi laittaa monipuolisesti erilaisia täytteitä oman maun mukaan ja niitä on helppo kustomoida mieleisekseen. Tässä artikkelissa kokataan tacojen täytteeksi Mexican pulled chicken & Värikäs maissi - papusalsa, joka on vegaaninen. Löydät artikkelista myös herkullisen mangosalaatin ohjeen & reseptin helppoon tomaattisalsaan.

Tacot kanataytteella valkoisella lautasella tomaattisalsan, guacamolen, korianterin lehtien, jalapenojen ja vihannesten kanssa.

Mitä tacot oikeastaan ovat?

Tacon lyhyt määritelmä kuuluu vapaasti suomennettuna seuraavasti: Perinteinen meksikolainen ateria, jossa on aina pieni, suunnilleen kämmenen kokoinen tortilla, joka on valmistettu joko maissista tai vehnäjauhosta. Pieni maissi- tai vehnätortilla muodostaa tacojen pohjan. Tortillalätystä tulee taco, kun siihen lisätään jokin täyte, joka voi olla kanaa, mereneläviä, lihaa tai papuja. Täytteen kanssa tacoihin laitetaan tyypillisesti myös salsakastiketta, guacamolea, juustoa ja ranskankermaa ja tortilla yleensä käännetään kaksin kerroin. Meksikossa ei ollenkaan tunneta Suomessa yleisiä rapeita tacokuoria. Autenttiset meksikolaiset tacot tehdään aina pehmeisiin ja ohuisiin pieniin maissi- tai vehnätortilloihin.

Tacojen täytteissä oikeastaan vain mielikuvitus on rajana. Voit tarjoilla tacot kanatäytteellä, katkaravuilla, kalalla, jauhelihalla, nyhtöpossulla tai vegaanisesti erilaisilla paputäytteillä tai nyhtökauralla. Jokaisen ruokailijan on helppoa sujauttaa omiin tacoihin itselleen mieleiset täytteet, jos pöytään katetaan erilaisia vaihtoehtoja. Näihin ei kyllästy helposti, sillä voit tehdä vaikka jokaisesta tacosta erilaisen valitsemalla eri täytteitä tortillan väliin.

Tacot sekoitetaan helposti burritoihin, taquitoihin, chalupoihin ja tostadoihin, jotka kaikki myös valmistetaan tortilloista. Nämä kaikki kuitenkin ovat hieman erilaisia aterioita! Burritoissa käytetään suurempia tortillalättyjä ja ne kääritään rullaksi. Taquitoissa täytteet kääritään tortillalätyn sisälle samaan tyyliin kuin burritoissa, mutta taquito paistetaan täyttämisen jälkeen molemmin puolin pannulla. Chalupoissa ja tostadoissa tortillalätty paistetaan rasvassa, ennen kuin siihen laitetaan täytteet.

Haluatko oppia lisää tortilloista ja erilaisista ruoista, joita voit valmistaa tortilloista? Löydät tästä artikkelista tietoa tortilloista, sekä herkullisen kana-mustapapu burrito reseptin ja mausteisen papu burrito reseptin!

MENNÄÄN SEURAAVAKSI RESEPTEIHIN!

*Kaikki reseptiikka on tehty maustemitoilla: 1 rkl = 15 ml 1 tl = 5 ml. Artikkelin kaikki taco täytteet on gluteenittomia, mutta tyypillisesti tortilloissa on yleensä aina vehnäjauhoa. Saat tacoista gluteenittomia valitsemalla gluteenittomia tortilloja tacoihin.

Tacot kanatäytteellä

Super nopeat tacot kanatäytteellä voi valmistaa paistetuista kanasuikaleista, valmiista salsakastikkeesta, lempi vihanneksistasi, guacamolesta ja ranskankermasta. Jos haluat päästä todella helpolla, paista kanasuikaleita ja mausta meksikolaiseen tyyliin. Osta salsakastike valmiina, surauta guacamole ja pilko suosikkivihanneksiasi tacoihin.

Tässä artikkelista kokataan herkullinen ja helppo Mexican pulled chicken resepti, jonka aktiivinen työaika on vain 10-minuuttia. Mexican pulled chicken valmistuu kuin itsestään yhdellä pannulla tai paistokasarissa valmiiksi noin 35-40 minuutissa ja sillä välin voit valmistella salsakastikkeen, sekä muut haluamasi lisukkeet. Saat super herkulliset tacot kanatäytteellä, jos teet tätä! Mexican pulled chicken on sopivan mausteista ja sopii moneen mukaan! Tulisuuden voit säätää täysin omien mieltymystesi mukaan säätämällä chilin määrän itsellesi sopivaksi. Reseptisssä käytetty Santa Marian chipotle chili on mietoa, eikä broilerista tule kovin tulista, jos laitat tätä chilijauhetta 1,5 tl. Halutessasi voit käyttää myös tulisempaa chipotle chiliä tai muuta chiliä.

Jos sinulla jää yli kanaa tacojen jälkeen, toimii Mexican pulled chicken erinomaisesti myös täysjyväriisin ja salaatin kanssa syötynä, lämpimissä voileivissä, pizzan täytteenä ja burritojen, taquitojen tai vaikka quesadillojen täytteenä. Kokeile halutessasi myös paahdettua bataattia meksikolaisen nyhtökanan kanssa lisukkeeksi!

Mexican pulled chicken, Gluteeniton & maidoton

Aktiivinen työaika 15 minuuttia,

Valmista 35-40 minuutissa

Mexican pulled chicken tarjoiluvadilla. Nyhtobroilerin paalla limeviipaleita, korianterin oksia ja chilipaloja.

Tarvitset:

  • -800 g broilerin paistileikkeitä
  • -1 rkl paprikajauhetta
  • -2 tl vs jauhetta
  • -1 tl jauhettua juustokuminaa tai kuminaa
  • -1,5-2 tl chipotle chilijauhetta (Santa Maria)
  • -1 tl mustapippurirouhetta
  • -1,5 tl suolaa
  • -1 rkl ruokosokeria
  • -tilkka rypsiöljyä tai oliiviöljyä
  • -1 rkl limemehua
  • - n. 7,5 dl vettä
  • -tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa

Valmistus:

  1. Sekoita kaikki jauhemaiset mausteet. Lorauta broilerin paistileikkeiden sekaan hieman öljyä ja ripottele mausteseos broilerin paistileikkeiden sekaan. Sekoita hyvin.
  2. Laita korkeareunainen syvä pannu tai paistokasari lämpiämään hieman yli keskilämmön ja lorauta pannulle tilkka öljyä.
  3. Kun öljy väreilee pannulla ja pannu on lämmin, laita maustetuista paistileikkeistä ⅔ pannulle paistumaan. Paista ne molemmin puolin ja siirrä pannun reunalle syrjään. Lisää pannulle loput paistileikkeet ja paista ne molemmin puolin kevyesti. Lisää suola, sokeri ja limemehu.
  4. Kaada pannulle vettä juuri sen verran, että broilerit peittyvät. Tiputa lämpötila keskilämmölle ja laita kansi päälle. Anna kypsyä kannen alla 15-20 minuuttia.
  5. Ota kansi pois ja anna nesteen haihtua pannulta. Kun broilerin paistileikkeet alkavat hajota kypsennyksen loppuvaiheessa, töki broileri säikeiksi puuhaarukalla.
  6. Hienonna päälle tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa ja nauti haluamiesi lisukkeiden kanssa!

Tacot kasvistäytteellä

Vegaaniset tacot Lautasella. Tacoissa on taytteena maissi-papusalsaa, mangosalaattia avokadoa ja jalapenoja. Tacojen paalla on hienonnettuja yrtteja.

Tacoihin voi laittaa monipuolisesti erilaisia vihanneksia tai vaikka meksikolaistyylistä mangosalaattia. Mangosalaatti on helppo ja erinomainen lisuke myös tacoille kanatäytteellä tai vaikka grilliruoan kylkeen! Löydät tästä artikkelista myös mangosalaatin reseptin. Proteiiniksi kasvistacoihin laitetaan useimmiten papuja.

Erilaiset paputäytteet tacoissa ovat yleisiä Meksikossa ja meksikolaiset käyttävät suomalaisille tutuista pavuista eniten mustapapuja ja pintopapuja. Myös kidneypavut sopivat tacoihin erinomaisesti. Voit laittaa papusalsaan haluamasi pavut sen mukaan, mitä kaapista löytyy tai mistä itse pidät.

Maissi-papusalsa on taivaallista tacoissa quacamolen tai avokadon, ranskankerman ja vihannesten kanssa. Saat tacoista vegaaniset jättämällä ranskankerman pois tai vaihtamalla ranskankerman vegaaniseen vastaavaan tuotteeseen. Halutessaan ranskankermaa voi hieman maustaa limemehulla, suolalla ja korianterilla.

Maissi-papusalsa säilyy jääkaapissa hyvin 4-5 päivää ja halutessasi voit valmistaa sen myös kannelliseen rasiaan, josta voi ottaa sopivan annoksen aina, kun on tarpeen. Tacojen lisäksi maissi-papusalsa sopii erinomaisesti myös burritoihin, quesadilloihin, taquitoihin tai chalupoihin. Tulisuuden voit säätää mieleiseksesi laittamalla jalapenoja sen verran kuin itse haluat.

Vegaaninen taco, jossa on taytteena tortillan paalla maissi-papusalsaa, avokadoa, mangosalaattia ja punakaalia.
Guacamolen sijaan avokadon voi laittaa tacoihin myös viipaleina tai kuutioina!

Värikäs maissi-papusalsa, gluteeniton & vegaaninen

Aktiivinen työaika 20 minuuttia

Mausteinen maissi-papusalsa tarjoilukulhossa valmiina syotavaksi. Salsan paalla on tuoreita yrtteja hienonnettuna.

Maissipapusalsa on helppo, mutta vie hieman aikaa, koska pilkottavaa on jonkin verran. Toisaalta tehdessäsi tätä täytteeksi tacoille, et oikeastaan erikseen tarvitse salsakastiketta, sillä tässä on pavut ja salsa samassa kulhossa. Ystäväni saivat toimia tämän reseptin koemaistajina yhteisessä taco illassa ja he rakastuivat maissi-papusalsaan täysin. Tulisuuden voit säätää oman mielen mukaan laittamalla jalapenoja sen verran, kun tuntuu sopivalta. Vaikka jättäisit jalapenot pois kokonaan tai laittaisit vain vähän, tässä riittää silti makua! Tacojen lisäksi tämä sopii täytteeksi myös burritoihin, quesadilloihin, taquitoihin tai vaikka tortilla pizzaan.

Tarvitset:

  • -1 pieni purkki säilykemaissia
  • -230 g kidneypapuja, mustapapuja tai pintopapuja
  • -400-500 g luumukirsikkatomaatteja tai kirsikkatomaatteja
  • - ¾ dl tomaattipyreetä
  • -1 dl sweet chili kastiketta
  • -1-2 vs kynttä hienonnettuna
  • -½ punasipuli kuutioituna
  • -oman maun mukaan jalapenoja pilkottuna (tuoreita tai säilöttyjä)
  • -hieman lime mehua
  • -ripaus suolaa, kuminaa, paprikajauhetta & mustapippuria
  • -tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa

Valmistus:

  1. Kaada siivilään pavut ja maissi. Huuhtele siivilässä ja kaada tarjoilukulhoon tai kannelliseen astiaan. Kuutioi sekaan punasipuli ja jalapenoa oman maun mukaan. Hienonna valkosipuli ja tuoreyrttejä sekaan.
  2. Kuutioi tomaatit ja lisää joukkoon. Lisää myös tomaattipyree ja sweet chili kastike. Lisää kaikki mausteet ja sekoita hyvin.
  3. Tarkasta maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
  4. Nauti tacoissa guacamolen tai avokadon, haluamiesi vihannesten ja ranskankerman kanssa!

Mangosalaatti, vegaaninen & gluteeniton

Aktiivinen työaika n. 15-minuuttia

Raikas ja aavistuksen kirpeän-makea mangosalaatti maistuu taivaalliselta tacoissa, burritoissa tai vaikkapa grilliruoan lisukkeena. Saat tämän valmiiksi suunnilleen vartissa ja tämä on niin hyvää, että tekee mieli melkein syödä sellaisenaan suoraan kulhosta! Halutessasi voit laittaa tähän hieman jalapenoja tai chiliä viipaleina, jos haluat salaattiin hieman tulisuutta.

Tarvitset:

  • - 2 kypsää mangoa
  • - ½ kurkku
  • - 1 makea suippopaprika
  • - ½ lime
  • - tuoretta korianteria & minttua
  • - ripaus mustapippuria, vs jauhetta & juustokuminaa
  • - hyppysellinen suolaa
  • (Tuoretta chiliä tai jalapenoja)

Valmistus:

  1. Kuori ja kuutioi mangot salaattikulhoon tai kannelliseen tilavaan astiaan.
  2. Kuutioi siivilään kurkku ja paprika. Huuhdo siivilässä & hölskytä ylimääräinen vesi pois. Kaada mangokuutioiden sekaan.
  3. Hienonna sekaan oman maun mukaan tuoretta minttua ja korianteria (halutessasi voit korvata korianterin lehtipersiljalla.)
  4. Purista sekaan limemehu Lisää mausteet (ja chili/jalapenot). Sekoita hyvin, tarkasta maku ja nauti!

Helppo tomaattisalsa

Aktiivinen työaika n. 10-minuuttia

Tarvitset

  • - 250 g luumukirsikkatomaatteja
  • - pieni pala punasipulia
  • - tuoretta valkosipulia
  • - ¾ dl tomaattipyreetä
  • - 1 dl sweet chili kastiketta
  • - ripaus juustokuminaa, mustapippuria, oreganoa & suolaa
  • - hieman limemehua
  • - Tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa
  • - jalapenoa oman maun mukaan (tuoreita tai säilöttyjä)

Valmistus:

  1. Kuutioi tomaatit kulhoon pieniksi kuutioiksi. Hienonna sekaan pieniksi kuutioiksi pala punasipulia sekä oman maun mukaan tuoretta valkosipulia.
  2. Lisää tomaattipyree ja sweet chili kastike.
  3. Hienonna sekaan oman maun mukaan jalapenoa ja lisää mausteet.
  4. Hienonna salsaan vielä oman maun mukaan tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa. Nauti!

KIITOS, ETTÄ LUIT TÄMÄN POSTAUKSEN! <3

Mikäli pidit tästä postauksesta, saa sen ehdottomasti jakaa omassa somessa! Jos päätät kokeilla jompaa kumpaa näistä resepteistä, kuulen mielelläni, miten annoksen laittaminen sujui ja tykkäsitkö lopputuloksesta!

Löydät inspiraatiota aamiaisiin ja välipaloihin sekä herkkuhetkiin instagrammista @ruokaa_puolessa_tunnissa

Kysyttävää tai haluaisit ehdottaa yhteistyötä?

Laita viesti instagrammissa tai sähköposti: Tiina@vaikuttavaa-sisaltoa.fi

Lähteet:

Tacojen määritelmä: Wikipedia

Meksikon suosituimmat pavut: Munchery.com

« Maistuvat kanavartaat ja kasvisvartaat airfryerissa
Pastasalaatti sopii arkeen ja juhlapöytään »

Jaa sisältö!

Footer

↑ takaisin ylös

Vaikuttavaa sisältöä tmi

3407904-4

tiina@vaikuttavaa-sisaltoa.fi

Instagram: @ruokaa_puolessa_tunnissa

Tietosuojaseloste

© 2024 Vaikuttavaa Sisältöä tmi

Eväesteet

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voidaan varmistaa verkkosivuston asianmukaisen toiminta ja turvallisuus ja sinä saat parhaan mahdollisen käyttökokemuksen.

Toiminnalliset Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Asetukset
Tekninen tallennus tai pääsy on tarpeen laillisessa tarkoituksessa sellaisten asetusten tallentamiseen, joita tilaaja tai käyttäjä ei ole pyytänyt.
Tilastot
Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan tilastollisiin tarkoituksiin. Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan anonyymeihin tilastollisiin tarkoituksiin. Ilman haastetta, Internet-palveluntarjoajasi vapaaehtoista suostumusta tai kolmannen osapuolen lisätietueita pelkästään tähän tarkoitukseen tallennettuja tai haettuja tietoja ei yleensä voida käyttää tunnistamaan sinua.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.
Hallitse vaihtoehtoja Hallinnoi palveluita Hallitse {vendor_count} toimittajia Lue lisää näistä tarkoituksista
Näytä asetukset
{title} {title} {title}